Pelerinaj de 2 zile la 9 Mănăstiri

/ Căutarea Excursiilor / Pelerinaj de 2 zile la 9 Mănăstiri
Țara
Moldova
Stațiune
Tipul alimentării
BB

 

 
 
Program
 
Ziua 1
  • Plecarea din Chișinău la ora 07:00.
  • Participarea la Sfînta Liturghie la Mănăstirea Hîrjauca.
  • Vizitarea Mănăstirilor , Hârbovăț, Răciula, Frumoasa, Vărzărești.
  • Cazare la Mănăstirea Hîncu.
 Ziua 2
  • Participarea la Sfînta Liturghie la Mănăstirea Hîncu.
  • Vizitarea Izvorului Talpa Maicii Domnului de la Mănăstirea Hîncu.
  • Vizitarea Mănăstirilor Căpriana, Condrița și Suruceni.
  • Ora sosirii 18:00- 19:00.
 
Sfaturi pentru turiști
– Se recomandă să aveți o gustare la pachet.– Doamnele și domnișoarele trebuie să fie în fustă și cu capul acoperit. 
 
 
Detaliile Turului
 
Aceast pelerinaj include următoarele mănăstiri: Hîrjauca, Gîrbovăț, Răciula, Frumoasa, Vărzărești, Hîncu, Căpriana, Condrița, Suruceni. 
 

Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)
 

Ora Pornirii

07:00 
 

Prețul Include

  • Vizitarea Mănăstirilor indicate în program
  • Transport tur-retur
  • Ghid teolog
  • Prânz asigurat de Mitropolie
  • Cazare 1 noapte la Mănăstire 

Prețul nu include

  • Cheltuieli personale 

Plecări 

  • 27.08.2022
 
Descriere

Mănăstire Hâncu

Fondată în anul 1678, este situată în raionul Nisporeni, la aproximativ 45 km distanță de Chișinău. Mănăstirea a început de la un schit monahal al sihastrului Mihail Hîncu, la cererea fiicei sale, care devine apoi călugăriță, luînd numele de Paraschiva. În secolul al XVIII-lea schitul a fost părăsit din cauza invaziei tatarilor.

Mănăstirea Frumoasa

Mănăstirea de maici Frumoasa se află la o distanță de 14 km de Călărași. Istoria acestei mănăstiri începe în 1804, când a venit pe acest loc răzașul Efrem Iurco din satul Oliscani, judetul Orhei, care era văduv și a dorit să devină călugăr.

Mănăstirea Răciula

Mănăstirea se află în preajma satului omonim, la o distanță de 11 km de orașul Călărași. A fost înființată în anul 1797, de doi frați Andrei și Ioan Roșca, preoți din satul Pașcani. Mănăstirea are hramul Nașterii Maicii Domnului, este o mănăstire de călugărițe, în jur de 90 de viețuitoare.

Mănăstire Hârjăuca

Mănăstirea este situată la aproximativ 25 km de or. Călărași, pe malul pârâului Hârjauca și în apropierea satului cu același nume. A fost întemeiată în anul 1740 și poartă hramul Înălțarea Domnului.

Mănăstirea Hârbovăț

Mănăstirea este situată, pe valea râului Ichel, la aproximativ 10 km de or. Călărași. A fost întemeiată în 1730 de către boierul Constantin Carpuz. În cadrul mănăstirii se află o biserică de piatră cu hramul Adormirea Maicii Domnului, zidită de mireanul Ștefan Lupu (ulterior monahul Serapion). Cealaltă biserică are hramul Pogorârea Sfântului Duh și este zidită la 1870, pe timpul stareților Ieronim și Natanail. Aici se păstrează vestita icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, „Gârbovița”, dăruită în 1790 de soția colonelului rus Nicolae Albaduev, ucis de un cal în poarta mănăstirii.

Mănăstirea Căpriana

Mănăstirea de călugări a fost fondată în anul 1420 și este una din cele mai vechi mănăstiri din Basarabia. Este situată în zona centrală a Republicii Moldova, la 35 km de Chișinău, în satul Căpriana, raionul Strășeni, pe malul râului Isnovăț. Între anii 2003 – 2005, la mănăstirea Căpriana au avut loc ample lucrări de restaurare. În prezent, mănăstirea este aproape restaurată, cu excepția picturilor murale din vechea biserică a Adormirii Maicii Domnului (1545), Biserica Sf. Gheorghe (1903) de iarnă a fost renovată complet și pictată. Ansamblul monahal actual prezintă 3 biserici, o casă cu 2 etaje, chilii și alte acareturi.

Mănăstirea Vărzărești

Cea mai veche vatră de rugăciune din spaţiul dintre Nistru şi Prut, ctitorie a boierului Stan Vărzari, Mănăstirea Vărzăreşti este atestată documentar la 25 aprilie 1420 într-un act emis de către Alexandru Voevod (aprilie 1399 – ianuarie 1432), Domnul Ţării Moldovei, în vederea daniilor făcute lui Pan Vena vornicul, pentru dreapta şi credincioasa lui slujbă. Deşi este pomenită numai la această dată, Mănăstirea Vărzăreşti a fost întemeiată cu mult mai înainte de data semnării acestui act, din considerentul că era destul de populară la acea vreme, din moment ce a servit drept punct de reper pentru trasarea hotarelor moşiereşti.

Mănăstirea Condrița

Mănăstirea a fost fondată în anul 1783 și este situat la marginea satului Condrița, raionul Strașeni, la 25 km de Chișinău, pe rîulețul Catargul. În anul 1946 o parte a clădirilor mănăstirii a fost dată pentru a se organiza aici Școala Profesională Agrara. În anul 1947 întreaga mănăstire a intrat în posesia școlii. În anul 1960 a fost transformată într-o tabără de vară. În locul cimitirului mănăstirii vechi a fost ridicată o estradă, o mare parte a mormintelor a fost distrusă. Biserica mare de vară Sf. Nicolae a fost transformată într-un club, iar cea veche de iarnă, Adormirea Maicii Domnului– în depozit. Călugării au fost transferați la mănăstirile de la Suruceni și Căpriana. În anul 1993 mănăstirea a fost restituită credincioșilor.

 

Mănăstirea Suruceni

A fost fondată în anul 1785 și restituită credincioșilor în anul 1991. Este situată la 25 de km de Chișinău, la marginea satului Suruceni, rn Ialoveni. Istoria mănăstirii datează din anul 1785, de atunci când călugărul Iosif și-a făcut un schit mic. De asemenea, el a construit aici în anul 1794 o biserică din lemn cu ajutorul boierului Casian Suruceanu din localitate, care a donat mănăstirii o parte din pamânturile sale. În perioada din 1825-1832 în locul bisericii de lemn a fost construită o biserică din piatra cu hramul Sf. Gheorghe. Biserica acestei mănăstiri este unica din Moldova căptușită cu tuf armean roz, ceea ce îi conferă o deosebită eleganță și originalitate.

Țara
Pachet
Locul plecării
Tipul programei
de la
pînă la
alegere excursie
Adulți
Copii